Avondklok: extra agenten, geen extra boa’s

SCHAGEN - Het invoeren van de avondklok houdt de gemoederen bij de politie flink bezig. Maar de organisatie staat goed voorbereid paraat. Er worden extra agenten ingezet. 

“Overal in de eenheid Noord-Holland worden extra agenten ingezet, dus ook in het basisteam waar de gemeente Schagen onder valt”, meldt Roderick de Veen van de politie Noord-Holland. 

De gemeente meldt desgevraagd dat geen extra boa’s de straat op gaan. “Wij maken gebruik van de huidige capaciteit van boa’s. Vooralsnog wordt geen extra personeel ingezet.  Handhaving van de avondklok is ook een politie aangelegenheid”, vertelt Tara van Oyen namens de gemeente. 

Het inzetten van extra agenten betekent niet dat op andere plekken tekorten ontstaan. “Uiteraard kan de burger 24/7 rekenen op de politie als 112 gebeld wordt. Roosters zijn aangepast en er is altijd voldoende politie in dienst”, aldus De Veen. 

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 4.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

Avondklok01 Avondklok01