Zeehondenseizoen in volle gang

JULIANADORP - Het zeehondenseizoen is in volle gang. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon benadrukt dat de zeehonden rust nodig hebben. 

Begin deze week kregen Tatjana en Samantha van de dierenambulance een melding van een zeehond die op een ongelukkige plek lag, hij lag namelijk op de plek waar Rijkswaterstaat bezig is met de zandsuppletie. In overleg met Zeehondencentrum Pieterburen is besloten de jonge zeehond naar een rustigere plek te brengen en daar vrij te laten.

Later kregen collega’s Matthijs en Carin een melding van een jonge zeehond die er, volgens de meldster, vreemd bij lag. Het bleek niet om één maar om twee zeehonden te gaan. De één, een grijze zeehond, ging snel de zee in en bekeek het allemaal van een afstandje. De ander, een gewone zeehond, had een kleine verwonding. In overleg met Pieterburen is besloten de zeehond verder te observeren, de verwonding is niet levensbedreigend.

“Ziet u een zeehond? Houd dan minimaal 30 meter afstand. Als u twijfelt aan de gezondheid van het dier, kunt u 24/7 contact opnemen met Zeehondencentrum Pieterburen op het nummer 0595-526526”, meldt de dierenambulance.

Zeehondenseizoen Zeehondenseizoen