Graffiti vrijplaats komt bij skatebaan

SCHAGEN - De wens van graffiti artiest Bob Timmer uit Schagen voor een graffiti vrijplaats bij de skatebaan in Muggenburg zal voor het eind van dit jaar gerealiseerd zijn. 

Deze toezegging deed wethouder Joke Kruit voor Cultuur in een interview dat onze verslaggever Joop Luten met beide personen had.

Bob, alias Mr. Metro Graffiti, is onlangs een petitie gestart om een Hall Of Fame voor graffiti artiesten te realiseren. Bob hoopt hiermee ook te voorkomen dat graffiti op allerlei objecten in de stad wordt gespoten. 

Wethouder Kruit vindt dat het een goed idee is om verdere verrommeling van het straatbeeld tegen te gaan. Verder is Joke erg enthousiast over het initiatief voor een Hall of Fame. 

Bob werkt ook nauw samen met Ard Doko, een wereldberoemde graffiti artiest die in Schagen woont. Hij vindt de skatebaan een ideale locatie voor een Hall of Fame omdat het past in de cultuur van skating.

(Foto en video: Joop Luten)

Graffiti bij skatepark Muggenburg Bob en Joke Graffiti bij skatepark Muggenburg Bob en Joke

Reacties
Reactie: (Gerda)
12-3-2020, 16:06
Dit is niet netjes van de gemeente. Om alle vervelende dingen over de schutting te gooien (buiten de ring). Er mogen geen winkels in Muggenburg komen maar wel een skatebaan en een GGZ instelling. Geen complimenten voor deze gang van zaken.

Reactie: (Bob)
12-3-2020, 13:34
Jeetje, nee toch!? Het is er nu altijd al zo'n bende. De bierblikken en drugsbende zwerven overal rond. In januari samen met mijn zoontje nog 3 kruiwagens rommel daar opgeruimd. Ik ben bang dat door dit als graffitiplaats te bestempelen er niet veel beter volk op af komt. Kunnen we die gasten niet gewoon een kleurboek geven?