Parkeerperikelen Molengang Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA - Een aantal oudere bewoners van appartementen aan de Molengang in Anna Paulowna wil dat de gemeente Hollands Kroon iets doet aan de parkeerproblemen in hun wijk. 

Tijdens kantooruren worden veel parkeerplaatsen bij de woningen bezet door ambtenaren van de gemeente. Daardoor moeten bewoners op grote afstand van hun woning een parkeerplek zoeken. 

De heer Blijdorp, woordvoerder van de bewoners, vindt dat onaanvaardbaar. Hij heeft meermaals bij de gemeente geklaagd, maar een oplossing bleef uit. 

Hij ervaart bij zijn contacten slechts bestuurlijke en ambtelijke onwil. De wethouder stelt zich op het standpunt dat alle parkeerplaatsen openbaar zijn en iedereen daar mag parkeren. 

Blijdorp heeft een oplossing bedacht. Een ongebruikt stukje gemeentegroen zou kunnen worden ingericht als een voor de bewoners gereserveerde parkeerplaats. Er zou voldoende plaats zijn voor zo’n 12 auto’s. 

Blijdorp heeft er een redelijk bedrag aan huur voor over. Hij denkt dat de andere bewoners er ook wel wat voor willen betalen. Hij heeft raadsleden gevraagd hem te steunen bij dit plan.

(Foto: Kees Zwaan)

Molengang Anna Paulowna Molengang Anna Paulowna

Reacties
Reactie: (W Deurwaarder)
28-2-2020, 15:49
Laten de Ambtenaren daar staan en betalen, En geen Aowers