Vaste oeververbinding duurt nog wel 5-10 jaar

BURGERVLOTBRUG - De realisatie van een vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug gaat nog wel 5 tot 10 jaar duren. Dat werd vrijdag duidelijk toen een delegatie van de provinciale VVD kwam kijken in Burgervlotbrug. 

De brug zal eerst op de politieke agenda geplaatst moeten worden van de provincie. Nu zijn er geen financiële middelen voor gereserveerd.

In eetcafé Halfweg luisterden de commissieleden Mirjam van Meerten en Grethe van Geffen naar de presentaties van ondernemers en inwoners over de mogelijkheden en wensen voor een veilige nieuwe oeververbinding. 

Opvallend was het onverwachts geluid van Andries de Weerd die namens de binnenvaart sprak. Hij gaf aan dat een vaste oeververbinding voor de scheepvaart te dicht bij de bestaande vlotbrug was gepositioneerd.

Ook werd er vanuit de zaal nadrukkelijk op gewezen dat bewoners uit Burgerbrug zich zorgen maken over toenemende verkeersdruk bij eventuele realisatie van een vaste oeververbinding door sluipverkeer vanuit het achterland. 

(Foto’s en video: Joop Luten)

brug1 brug1
Brug4 Brug4
Brug2 Brug2
Brug3 Brug3

Reacties
Reactie: (Natuurlijk Schagen)
24-2-2020, 21:56
Ik vind dat mijn belasting geld niet naar dit project mag gaan. Het is onzinnig en onnodig. Je woont op de ene oever van het Noord-Hollands Kanaal of aan de andere kant. En als je aan de andere zijde wilt zijn ga je maar met de voltbrug of je rijdt lekker die kilometers via de brug bij Schoorldam of de Stolpen. Het kost veel te veel 14 miljoen en de aanpassing van al die wegen daaromheen. Je krijgt dan net zo.n wegenstructuur als op Schoorldam. Er moeten dan weer bomen weg Er moeten dan weer huizen weg. Onteigening van gronden etc. Jaar in en jaar uit onderhoud aan de brug. Het is zo makkelijk zeveren over geld dat er niet is. Te duur en schrappen met dit gezever over een brug (klapbrug i.v.m. scheepvaart). Mijn belasting geld niet naar dit project.