OFS wil in Schagen 3.000 woningen in 5 jaar

NOORDKOP - De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) wil dat de komende 5 jaar ongeveer 3.000 nieuwe woningen worden gebouwd in Schagen. Dat schrijft de OFS in een brief aan de provincie Noord-Holland. 

“Veel ondernemingen in de gemeente Schagen groeien als kool. Dit heeft tot gevolg dat veel medewerkers, vaak ook hooggeschoolde werknemers, moeten worden geworven:, schrijft de OFS. 

Volgens de ondernemersclub wordt dat steeds lastiger omdat er geen gezond functionerende woningmarkt is. 

Een andere zorgelijke ontwikkeling is dat jongeren die graag in de gemeente Schagen willen blijven wonen geen betaalbare woning kunnen vinden. 

In de hele gemeente staan nauwelijks 20 woningen te koop in de prijsklasse van € 200.000,- tot € 250.000,-. “Dit is absoluut geen gezonde situatie te noemen”, schrijft de OFS. 

De OFS nodigt het provinciebestuur uit om naar de regio te komen zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe groot de woningbehoefte is in Schagen.

LOGO OFS LOGO OFS

Reacties
Reactie: (AH)
26-1-2020, 13:20
OFS Tja gevolgen van reken je rijk bij gemeente Schagen OZB aanslag op basis van verkoop resultaten hoe zet je de boel onder hoogspanning als gemeente . en daar bovenop ga je deze OFS als gemeente sponseren met geld opgebracht uit jawel daar komt ie OZB belasting geld 3000 woningen en waar moeten die mensen allemaal werken bij de Lidl , werkgelegenheid loopt terug in schagen en Hoger opgeleide mensen zouden dan wel in Schagen willen wonen , maar werken dan buiten Schagen . En OFS 20 woningen in Gemeente schagen te koop en 3000 nodig waarom staan die woningen dan nog te koop . A natuurlijk die staan niet in de Stad Schagen tja . En ja natuurlijk eigen Stads belang gaat boven de belangen van het buiten gebied .