Waterschap wil biogas leveren

SCHAGEN - De waterschappen willen een serieuze rol gaan spelen op de energiemarkt. Met poep en plas kunnen ze zo’n 300.000 mensen voorzien van biogas.

De waterschappen kunnen als één van de grootste biogasproducenten een belangrijke bijdrage leveren aan onze klimaatdoelen. In 2030 moeten 1,5 miljoen woningen van het aardgas zijn, de overstap naar biogas helpt daarbij.

Op dit moment mogen waterschappen niet meer biogas produceren dan ze zelf gebruiken. Er is een wetwijziging nodig om te zorgen dat het gas voor honderdduizenden mensen beschikbaar komt.

Biogas Biogas

Reacties
Reactie: (AH)
26-1-2020, 13:29
Nobel !!! eerst de wegen en waterwegen met een fooi door de strot duwen bij de gemeenten zodat je de handjes vrij krijg voor nieuwe ideetjes lees nieuw verdien model . want de gekte op de energie markt is ongekend groot . maar bio gas lijkt mij niet handig als er alternatieven als waterstof ook beschikbaar zouden zijn .want dan heb je twee stelsel nodig en ben je nog steeds niet van het gas af , dus als je wat doet doe het niet half maar in 1 keer goed .