Geen beleid voor gevolgen klimaatverandering

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft geen beleid op het voorkomen van wateroverlast en hittestress. Dit blijkt uit het afstudeeropdracht van Frank Warmerdam over klimaatbestendigheid van de gemeente Schagen. 

Het onderzoek laat zien dat veel inwoners ervaring hebben met wateroverlast.

De PvdA-Fractie wil van het college weten wat de gemeente gaat doen met de resultaten van het onderzoek en wat de uitkomsten zijn van de Stresstest die de gemeente hoort uit te voeren.

De fractie wil verder weten wanneer de risicodialogen met de inwoners gepland staan en wat het college gaat doen om te komen tot een uitvoeringsagenda die aan het einde van dit jaar bekend moet zijn.

Klimaatverandering Klimaatverandering

Reacties
Reactie: (Meteo Tuitjenhorn)
25-1-2020, 12:24
Zie: http://meteotuitjenhorn.nl/neerslag1991-2019-tuitjenhorn.html

Reactie: (AH)
25-1-2020, 09:35
risicodialogen met de inwoners : praatjes vullen geen gaatjes pappen en nathouden dat is wat de gemeente doet zich laten lijden door externe bedrijven en zelf geen kennis in huis over bijvoorbeeld een riool . Nee als de externen zeggen dat komt eens in de honderd jaar voor dan gelooft een gemeente dat en wat blijkt is dat de meerwaarde van grotere marge / dimensie van een riool dus een veel betere keus zou zijn geweest verkeerde zuinigheid zeg maar . In vergelijk om het voor een ambtenaar en natuurlijk Schagen leesbaar te maken we kopen een bakfiets , maar eigenlijk hebben we een vrachtwagen nodig . die praatjes zijn dus overbodig , dat geld moet besteed worden aan een beter riool stelsel en het verlagen van overstort drempels naar het oppervlakte water hoe spijtig ook , alleen met die maatregel kun je nog een tijdje rekken maar dan moet je wel gaan aanpassen bij vervanging en niet downsizen maar juist vergroten