Geen steun voor motie verbod vuurwerk

HOLLANDS KROON - GroenLinks en ChristenUnie in Hollands Kroon willen consumentenvuurwerk verbieden. In een motie vroegen de twee partijen donderdagavond om bij de minister van Justitie en Veiligheid aan te dringen op een verbod. 

In een tweede motie, waar ook Lada bij betrokken was, werd het college opgeroepen om knalvuurwerk en vuurpijlen al de komende jaarwisseling in Hollands Kroon te verbieden. 

De indieners van de moties kregen niet de handen van de meerderheid van de gemeenteraad op elkaar. Alle andere fracties willen eerst de landelijke discussie afwachten. Onafhankelijk Hollands Kroon heeft ook twijfels over de handhaving.

Dat vindt ook burgemeester Rian van Dam. De burgemeester beloofde wel met bewoners in gesprek te gaan over een veilige jaarwisseling. 

“Met de motie kunnen wij proberen invloed uit te oefenen op Den Haag”. Met die woorden probeerde Johan Paul de Groot de raad over te halen. Dat lukte niet. Daarmee trokken de partijen de moties in.

Vuurwerk 02 Vuurwerk 02

Reacties
Reactie: (Lilian Peters)
24-1-2020, 14:30
De motie is ingetrokken omdat DE BURGEMEESTER TOEGEZEGD HEEFT PUNT 2 VAN DE MOTIE “MET DE INWONERS IN GESPREK TE GAAN OVER OUD/NIEUW EN VUURWERK.” UIT TE VOEREN.