Oosterstraat gaat open

SCHAGEN - De Oosterstraat in Schagen gaat open voor verkeer in één richting. Ook de Thorbeckestraat wordt een eenrichtingsweg. Voor die oplossing lijkt een meerderheid van de gemeenteraad van Schagen. 

De Thorbeckestraat in Schagen is al langer een zorgenkindje. Auto’s die geparkeerd zijn in de smalle straat raken vaak beschadigd. Bewoners willen dat de straat eenrichtingsverkeer wordt. 

De gemeente wil dat wel, maar dan moet ook de Oosterstraat, die parallel loopt aan de Thorbeckestraat, open. Die straat is nu afgesloten voor doorgaand verkeer. 

De bewoners van de Oosterstraat zien opening van hun straat niet zitten. Toch lijkt een meerderheid van de gemeenteraad voorstander van opening van de Oosterstraat. 

D66 en Wens4u willen dat de Thorbeckestraat eenrichtingsweg wordt. De Oosterstraat moet gesloten blijven.  

Een ruime meerderheid van JESS, CDA, SP, PvdA en de Seniorenpartij willen dat de Oosterstraat weer open gaat. 

Wethouder Heddes is blij met de steun van de gemeenteraad. Hij beloofde ook strenger te controleren op vrachtwagens, die ondanks een inrijverbod nog vaak over de Thorbeckestraat rijden. 

Er zal nu een verkeersbesluit worden genomen. Tegen dat besluit kunnen bewoners bezwaar indienen. Bewoners van de Oosterstraat hebben al aangekondigd daar gebruik van te maken. 

(Foto: Google Streetview)

Oosterstraat Schagen Oosterstraat Schagen

Reacties
Reactie: (Natuurlijk Schagen)
24-1-2020, 21:31
@ Peter M.Zo als je aangeeft zijn er vele wegen veel te smal. Dus 2 richting verkeer is dan uitgesloten. Parkeren op de weg is ook niet handig voor de doorstroming. Kijk maar als voorbeeld eens naar de Landbouw straat. Door het parkeren op de weg zelf is de doorstroming te vaak gestremd. Ook is het 2 richtingverkeer bijzonder gevaarlijk voor de kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is wel een route richting scholen en station. Het verkeer rijdt daar nu al stapvoets bij tegengesteld verkeer.Dus of niet meer parkeren op de weg zelf of alles richting het één richting verkeer. De voertuigen worden steeds langer en breder (groter) en zwaarder (elektrisch)

Reactie: (Belangenverstrengeling)
24-1-2020, 19:13
Duurzaam Schagen verklaarde zich ook tegen openstelling van de Oosterstraat. In de oordeelsvormende vergadering via het commissielid. Het raadslid van D S woont in die straat en slaat stevig op de trom tegen de openstelling. O.a. Schager courant. Hij mag wel goed uitkijken voor (de schijn van ) belangenverstrengeling volgens artikel 28 van de gemeentewet. Overigens zie ik heel wat auto's staan op de foto. Zodra ze gaan rijden nemen ze vast ook de Thorbecke straat ............... Gedeelde smart is halve smart. In NL koop je nooit uitzicht of doodlopende straat erbij als je een huis koopt. Jullie hebben gewoon veel jaren mazzel gehad.

Reactie: (Peter M)
24-1-2020, 19:12
Natuurlijk Schagen dat gaat nooit gebeuren als alles een richtingsverkaar gaat worden loopt het in Marktstad Schagen volkomen vast en de inwoners schieten dit plan in de kortste keren de prullenbak in. Ik ben het wel met u eens dat bepaalde nieuwe wegen te smal zijn aangelegd vandaar de problemen die nu ontstaan zijn. Ik neem aan dat het gemeentebestuur en wethouders met de tijd maatregelen moeten gaan nemen omdat er steeds meer auto's in het verkeer gaan deelnemen, noemen ze probleemanalyse maken voor helel lange termijn. Tevreden Natturlijk Schagen.

Reactie: (Natuurlijk Schagen)
24-1-2020, 18:20
@ Peter M. en Mat. Wat zijn dan jullie adviezen aan het college van Schagen voor het verkeerscirculatieplan? Ik zie van jullie helemaal geen opbouwende punten. Kom op en maak elke straat in het centrum één richting met uitzondering van fietsers.

Reactie: (Mat)
24-1-2020, 15:07
Zou je rechtse praat ook links kunnen laten liggen?

Reactie: (Peter M)
24-1-2020, 14:49
Natuurlijk Schagen ik zou als ik u was een boek uitbrengen met al uw onzin verhalen wordt vast een bestseller maar val ons er niet meer mee lastig en een boek uitgeven is ook commerciël interessant voor u

Reactie: (Natuurlijk Schagen)
24-1-2020, 12:01
Destijds reden er handkarren en paard en wagen en liepen er heel veel wandelaars in Schagen rond. Daarom hebben we nu in Schagen een smalle infrastructuur. Heel lange brede hoge vrachtwagens passen daar niet. Destijds was er een wethouder die alle auto’s maar Schagen binnen liet. Daarom is er nu nog zoveel doorrijdend verkeer in Schagen. Juist die Cornelis Blaauboerlaan zorgt ook voor heel veel extra verkeer in het noordelijke centrum.Er zijn veel te veel parkeerplekken binnen de ring (Zuiderweg, N 241, N 248 en de N 245). Daarom loopt het ook zo snel op met auto’s in het centrum en die vieze vuile lucht daarbij die de burgers ook hebben in te ademen. Veel parkeerplekjes voor auto’s worden vol gezet door juist de medewerkers van winkels en bewoners die vaak te lui zijn om te fietsen in Schagen. Ook die maken gebruik van de P&R terreinen Dan behoef je je spiegels etc niet in te vouwen en kans op schade is lager. Het aanleggen van weer meer parkeer terreinen binnen de ring van Schagen zal weer meer verkeer genereren. ollege van Schagen zet in op één richting verkeer (voor auto’s en vrachtwagens, geen doorrijdend verkeer (uitsluitend bestemmingsverkeer), niet parkeren op de rijweg zelf. Deze is immers voor het rijden op de weg. Binnen de hele ring een blauwe zone voor maximaal 4 uur en in het centrum met nu de blauwe zonde 2 uur). Zet volop in op fietsen en lopen in het centrum. en zoveel als mogelijk binnen de kom bestuurders van van rechts heeft voorrang (dus ook de fietsers, ruiters, scootmobiels en gehandicapten).. Natuurlijk komt er commentaar. Maar misschien opbouwend in plaats van zeuren en onmogelijk..

Reactie: (D)
24-1-2020, 08:30
Kan er ook een stadsbus doorheen met een halte bij Spoorzicht. Kan ik tenminste met de bus naar de kroeg.

Reactie: (Muntje)
23-1-2020, 17:54
Wat is deze linkse rakker een zeer gefrustreerde figuur, gelukkig dat er partijen zijn die niet de linkse dictatuur voorstaan.

Reactie: (Linkse Rakker)
23-1-2020, 14:20
@ Pim: Alsof de vrachtwagens van de supermarkten alleen maar langs sociale huurwoningen horen te rijden. Als vermogende mensen geen verkeer willen gaan ze toch lekker langs de Grote Sloot wonen? Geen supermarkt te bekennen, lekker rustig. En hebben wij ook geen last meer van die irritante sierhondjes die de VVD-freules elke ochtend moeten uitlaten en die altijd luid keffend op je af komen stormen. En doodtrappen mag natuurlijk ook niet want dan heb je weer een rechtszaak aan je broek hangen. Eigenlijk zouden alle supermarktvrachtwagens verplicht een rondje door Wassenaar of Aerdenhout moeten maken om de bewoners daar te laten wennen aan een normale verkeerssituatie.

Reactie: (Pim)
23-1-2020, 10:23
Dan heb je daar voor een redelijk vermogen een huis staan, rijden de vrachtwagens van de Aldi, DekaMarkt en de Vomar voor je raam. De gemeente Schagen kan of wil niet handhaven.

Reactie: (Peggy)
22-1-2020, 22:16
toen die straat verbouwd werd heb ik al een gezegd, als je de stoep een tegel of 2 smaller had gemaakt waren er veel minder problemen geweest, geloof me dat had gekund. Maar goed hopelijk is dit ook een oplossing