Leeuwarden zet Incluzio in de koelkast

LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden heeft de aanbesteding van de WMO Zorgtaken even in de ijskast. Die beslissing heeft wethouder Herwil van Gelder van Leeuwarden genomen. 

Een van de partijen die in beeld was om de WMO uit te voeren was Incluzio. Dat bedrijf kwam de afgelopen periode vaak negatief in het nieuws, onder andere in Hollands Kroon. 

In Leeuwarden schrok men door berichten in de media over slechte zorgverlening in Hollands Kroon. Leeuwarden lijkt daardoor extra voorzichtig te zijn geworden bij het sluiten van een contract met Incluzio. 

Wethouder Herwil van Gelder was al bezig met onderhandelingen over een contract met Incluzio. De VVD en de ChristenUnie wezen de wethouder op de negatieve berichten over Incluzio. 

Van Gelder wil nu een extern adviesbureau inschakelen om Incluzio door te lichten en de bevindingen te rapporteren. De wethouder zet de aanbesteding zolang in de koelkast.

(Foto: Wethouder Van Gelder van Youtube)

Herwin van Gelder (Youtube) Herwin van Gelder (Youtube)

Reacties
Reactie: (Oekazes.)
20-1-2020, 18:00
Victorie begonnen bij Leeuwarden. HULDE ! Weg met die verrotte maatregelen van de EU. Vroeger werden dit Oekazes genoemd in Rusland . Werd in het Westen afgekraakt. En zie: Via de top van de EU zijn hier de oekazes weer binnengehaald ! Kan het nog stompzinniger ? Ja, ik ben anti EU, klopt helemaal.