Schager Compliment voor Jan Hoek

Zaterdag 18 januari tussen 15.00-15.30 uur reikte wethouder Joke Kruit het Schager Compliment uit aan Jan Hoek. Dat gebeurde in dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7, 1759 HA Callantsoog, tijdens het Jan Hoek Bandstoottoernooi.

Jan Hoek zet zich al vele jaren in voor de biljartsport. Het is begonnen in 1980, toen het bandstoottoernooi in Callantsoog werd georganiseerd door Gert van Twuyver. Jan Hoek wilde dat ook organiseren maar dan groter, dat werd het Zijper Biljart toernooi. Georganiseerd in Camping de Tempelhof in Callantsoog. Met hulp van sponsoren is het deelnemersaantal gegroeid van 80 in 1996 naar ruim 170 in de hoogtijdagen.

Daar kwam in 2002 het Bandstoottoernooi in het dorpshuis de Kolfweid in Callantsoog bij, het Makado toernooi in 2005 en het biljarttoernooi in 2017 in het kader van 275 jaar ’t Zand in Bollenoord.

Jan Hoek heeft er al die jaren belangeloos en vrijwillig voor gezorgd dat onder andere de voorbereidingen, de poule-indeling en zaal inrichting in goede banen werden geleid. Vanaf 2020 is het bandstoottoernooi in Callantsoog naar hem vernoemd. Daarom is Jan Hoek voorgedragen voor het Schager Compliment.

Schager Compliment Jan Hoek Schager Compliment Jan Hoek