Amendement VVD valt verkeerd bij raadsleden

HOLLANDS KROON - Het amendement van de VVD, opgesteld met Senioren Hollands Kroon en Onafhankelijk Hollands Kroon, over de rangorde van woningzoekenden schoot bij meerdere raadsleden in het verkeerde keelgat. Het amendement werd wel aangenomen, hetzij nipt. 

CDA, PvdA en Christen Unie plaatsten grote vraagtekens bij het amendement. 

Samengevat wil de VVD dat statushouders geen voorrang krijgen bij het toewijzen van een woning. Wethouder Theo Groot: “Dat kan niet: we hebben een wettelijke taakstelling, we zijn verplicht om vergunninghouders per voorrang te huisvesten. U maakt verschil in rangorde van urgenten.” 

Johan Paul de Groot van de Christen Unie: “Een walgelijk voorstel. Schaamteloos!” Ook de PvdA wilde zich direct distantiëren van het amendement.

De Ontmoeting AP De Ontmoeting AP

Reacties
Reactie: (Hulde aan de voorstemmers.)
30-11-2019, 02:19
Laat de tegenstanders van het amendement dan zelf een statushouder een kamer of meer huren. Keihard gegeven: Alléén in de sociale huurwoningen , 33 % van alle huizen, worden statushouders gehuisvest en nog veel meer groepen zoals ''verwarde'' personen , enz. De 66 % koopwoningen- en villawijken blijven geheel wit. Schande. Hulde aan alle voorstemmende raadsleden, taboe doorbroken.

Reactie: (Lilian Peters)
29-11-2019, 13:07
Aanvulling op het artikel: GroenLinks Hollands Kroon distantieerde zich ook van het amendement. In een stemverklaring zei Jan Eichhorn zich er diep voor te schamen.