Tienduizenden genieten van bier en muziek

SCHAGEN - Tienduizenden bezoekers hebben zaterdag en zondag op de Markt in Schagen weer genoten van het Rabo Luba Popweekend. 

Zaterdag stond het plein al vroeg vol voor optredens van onder andere Danny de Munck en Suzan en Freek. 

Zondag beet het Noord-Hollands Ouderenorkest het spits af. Publiekstrekkers waren de Vrienden van Popweekend Live en Lange Frans. 

De Dirty Daddies, die twee jaar geleden ook al op het gratis festival stonden, brachten ‘s avonds een wervelende show. 

Noordkop Centraal bracht het Popweekend zondag rechtstreeks op TV. De opnamen zijn terug te zien op Facebook (https://www.facebook.com/SchagenCentraal/videos/470942753703984/). 

Volgens de politie zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. 

Een fotoreportage is te zien in ons fotoalbum (https://www.noordkopcentraal.nl/ph-28464-3-38761/foto/popweekend_schagen_2019.html?).

(Foto’s: Kitty Mertz)

Popweekend Schagen 19 CB Band (Vrienden van het Popweekend live) Popweekend Schagen 19 CB Band (Vrienden van het Popweekend live)
Popweekend Schagen 24 Tom Haver Popweekend Schagen 24 Tom Haver
Popweekend Schagen 09 Noord Hollands Ouderenorkest Popweekend Schagen 09 Noord Hollands Ouderenorkest
Popweekend Schagen 02 Noord Hollands Ouderenorkest Popweekend Schagen 02 Noord Hollands Ouderenorkest
Popweekend Schagen 01 Schagens Harmonie Popweekend Schagen 01 Schagens Harmonie

Reacties
Reactie: (AWB)
6-8-2019, 14:32
Jullie kunnen je ook afvragen of er wel genoeg afvalbakken waren die de uitbaters horen neer te zetten het kan ook zijn dat dit niet in de vergunning stond. HVC heeft een plastic recycle fabriek in Friesland daar zal het plastic wel naar toe gaan om er weer wat anders van te maken. De gemeente ambtenaren hebben ook wat het opruimen van het afval en de rekening indien bij de organisatie en anders geen vergunning meer afgeven.

Reactie: (Natuurlijk Schagen)
5-8-2019, 22:33
Ik vind dit gewoon een afschuwelijke zooi. Dit is voor mij de reden om dit hier te plaatsen. Dit is geen voorbeeld voor niemand niet. Niet voor de jeugd (onze kinderen) en ook niet als voor de volwassen jeugdigen en ouderen. Geef in ieder geval de mogelijkheid om alles terug te brengen en op te ruimen door de gebruikers zelf. Nu flikkert een ieder dit moedwillig op de grond. Men springt erop en hebben de grootste lol om maar alles stuk te trappen.. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Overal zie je activiteiten om het gebruik van plastic te stoppen of terug te brengen zo dat het nooit meer in het water of ze terecht kan komen. Al die rotzooi kan niet worden gecomposteerd maar moet nu worden verbrand. Juist zie nu deze zooi bij de Huisvuilcentrale (HVC) liggen en zal worden verbrand. Dus vervuiling naar de lucht, water en bodem. Dit is gewoon een grote schande. Dit moet stoppen en netjes opruimen zoals dit hoort.

Reactie: (AWB)
5-8-2019, 20:26
Er mogen geen glazen worden gebruikt alleen van plastic ivm de verwondingen die je kan oplopen als ze op de grond gegooid worden en vechters bazen gebruiken geen plastic glazen dus openbare orde.

Reactie: (Natuurlijk Schagen)
5-8-2019, 18:47
Ook dit jaar weer eens een enorme zooi troep op de grond. Waarom wordt dit niet verzameld en hergebruikt. Gewoon de glazen spoelen.

Reactie: (Peter M)
5-8-2019, 16:55
Was weer een geweldig geslaagd weekend met de nodige consumpties en gelukkig met geen rottigheid. Op naar volgend jaar.

Reactie: (Wup)
5-8-2019, 14:10
Ik heb de hele avond bij de Vomar gestaan maar op wat gespuis na heb ik geen optredens gezien.