Grootmoederstijd en Motoren Museum

NIEUWE NIEDORP - In het Grootmoederstijd en Motoren Museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp zijn doorlopend diverse motoren en vele dagelijkse gebruiksvoorwerpen uit de vorige eeuw te zien.

Het museum heeft een uitgebreide collectie motoren. Het herbergt 275 motoren. Zo heeft het bijvoorbeeld de ééncilinder tweetakt Bolnes dieselmotor. Deze motor is de enige in de wereld. Ook staan er motoren als een ééncilinder Ruston uit 1934, een tweecilinder Brons, een driecilinder Lister en een driecilinder Stork uit 1937.

Liefhebbers van nostalgie kunnen hun hart ophalen op de bovenste verdieping van het museum. Daar ligt een uitgebreide collectie van gebruiksvoorwerpen uit de vorige eeuw. Er zijn compleet ingerichte winkeltjes te zien. Een hoogtepunt is de collectie van miniaturen van de hand van Jack Appelman.

Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Op zondag is het museum geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk ingericht.

De toegang kost € 5,- en voor kinderen tot twaalf jaar kost dit € 2,-. Meer informatie vindt u op www.motoren-museum.nl (http://www.motoren-museum.nl).

Motorenmuseum Motorenmuseum
motoren-museum motoren-museum
Grootmoederstijd 01 Grootmoederstijd 01
Grootmoederstijd 02 Grootmoederstijd 02