Help: Schagen FM verdwijnt

SCHAGEN - Ruim 27 jaar zendt de lokale omroep van Schagen uit onder de naam Schagen FM. Die naam gaat nu verdwijnen, en dat zal voor de trouwe kijkers en luisteraars van de omroep even wennen zijn.

“De naam wordt anders, maar ons team verandert niet. En ook de programma’s blijven”, vertelt hoofdredacteur Ed van Oerle.

De omroep gaat vanaf 20 mei verder onder de naam Noordkop Centraal. Eerst op TV, komende zomer ook op de radio. “De oude naam dekte de lading niet meer. Naast FM zijn wij ook actief op TV en online”, vervolgt Van Oerle.

Ook zijn de gemeentegrenzen niet hard. Inwoners van Hollands Kroon winkelen in Schagen of Den Helder. Inwoners uit de steden recreëren in de natuur in Hollands Kroon of het buitengebied van Schagen.

Noordkop Centraal brengt het nieuws uit de regio waarin de mensen werken, wonen en recreëren. Hun natuurlijke habitat. Wie alleen het nieuws uit zijn eigen gemeente wil volgen kan vanaf 20 mei op internet terecht op schagencentraal.nl (http://www.schagencentraal.nl), hollandskrooncentraal.nl (http://www.hollandskrooncentraal.nl)en denheldercentraal.nl (http://www.denheldercentraal.nl).

Noordkop Centraal alle logos Noordkop Centraal alle logos