4.5 hectare zonneweide bij Burgervlotbrug

BURGERVLOTBRUG - Tevreden kijkt de energiecoöperatie Kennemerwind terug op de inloopavond met informatie over de plannen voor een zonneweide bij het windmolenpark ten noorden van Burgervlotbrug.

Er was veel belangstelling voor informatie over het hoe en waarom. Ook meldde menigeen zich al aan om op de hoogte te blijven van de plannen om groene energie op te wekken. Deelnemers kunnen door financiële participatie meedoen aan het project met een redelijk te verwachten rendement door middel van een minder hoge energierekening.

Projectleider Kennemerwind Gertjan van Keulen legde op overtuigende wijze uit hoe het project in elkaar steekt. “We zorgen voor een goed landschappelijke inpassing van deze 4.5 hectare zonnepanelen in overleg met omwonenden. We zijn geen projectontwikkelaar die tot op de laatste vierkante meter alles volzet”, vertelde Van Keulen.

Ook wethouder Hans Heddes, verantwoordelijk voor duurzaamheid, is enthousiast over de plannen. Toch waren er ook kritische bezoekers, die vinden dat eerst maar eens daken volgelegd moeten worden en dan pas zonneweides moeten worden aangelegd.

Een videoreportage gemaakt door Joop Luten is te zien op Schagen TV (https://www.youtube.com/watch?v=k54XQPo_pfk&t=3s).

(Foto’s: Joop Luten)

zon5 zon5
zon4 zon4
zon3 zon3
zon2 zon2
zon1 zon1