Stichting Muziektuin is klaar met vandalisme

SCHAGEN - Stichting Muziektuin is er helemaal klaar mee. Vernielingen en graffiti zijn tegenwoordig aan de orde van de dag in de prachtige tuin.

Al negen jaar organiseert de stichting iedere zondag een muziekprogramma in de Muziektuin.

Voorzitter Henk Bakker is echter dit jaar zwaar teleurgesteld door de randzaken. “De tuin wordt gesloopt door een bepaald soort jeugd. Spuitbussen zijn gebruikt, prullenbakken moeten het ontgelden en stenen muurtjes moeten door de jeugd gesloopt worden.”

“Het schilderwerk in en buiten de koepel moet bijgewerkt worden en de tuin zal volledig schoongemaakt moeten worden van al het plastic en papier.”

“Ik houd mijn hart vast aangezien het rijtuigenmuseum natuurlijk het volgende project is. Daar kun je op wachten. Het kost de gemeenschap al genoeg geld en dus moet er wat gebeuren.”

28 april is de eerste muziektuinmiddag van het seizoen en een opruimdag voorafgaand aan het eerste concert is noodzakelijk.

Henk Bakker roept daarom vrijwilligers op om maandagmiddag 25 maart om 14.00 uur te helpen met het op orde brengen van de tuin.

Daarnaast hoopt hij dat de gemeente camera’s gaat plaatsen.

Vernielingen Muziektuin2 Vernielingen Muziektuin2
Vernielingen Muziektuin1 Vernielingen Muziektuin1

Reacties
Reactie: (Deuzie)
23-3-2019, 12:41
Camera's moeten direct worden geplaatst. De bewoners aan de achterzijde zien toch de ca. 20 of 30 scholieren wel of niet? Die kunnen ook foto's maken van de "lieve" kinderen.

Reactie: (Henk Bakker)
22-3-2019, 18:51
Vanmorgen bericht gekregen van de onderhoudsdienst van de muziektuin dat de tuin weer keurig eruit zag. Ik ben om 12:45 wezen kijken, en het zag er weer goed uit. 15:15 werd ik gebeld door de heer Dekker van de Schager courant om hier aandacht aan te schenken en ik werd gevraagd om 15:45 in de muziektuin te komen voor een foto voor de courant van morgen. 15:45 was ik er en wist niet wat ik zag. Net zo'n puinhoop als gisteren. Al het geld wat de gemeente vanmorgen in de muziektuin heeft gestopt, was binnen een paar uur weggegooid. Met dank aan een 30 tal schoolgangers tussen de 14 en 17 jaar. Maandag opruimen heeft dus geen zin. Ze zullen ons hartelijk uitlachen en daar heb ik geen zin in.