Verkiezingsuitslag laat op zich wachten

SCHAGEN - Het handmatig tellen van de stemmen blijkt in Schagen en Hollands Kroon een lastige klus. Donderdagmorgen om 9.00 uur waren er nog geen uitslagen binnen van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen.

Waarom het tellen van de stemmen zo lang duurt is nog niet duidelijk. Schagen doet deze keer mee aan een pilot waarbij woensdagavond op partijniveau zou worden geteld. Donderdag volgt een tweede definitieve telling.In D

en Helder is de uitslag wel al bekend. Daar haalt Forum voor Democratie bijna een kwart van de stemmen. De VVD wordt met 12,3% de tweede partij, gevolgd door PVV (11,3%), PvdA (9,6%) en CDA (8,2%).

Pas na het tellen van de stemmen voor Provinciale Staten kan aan de telling voor de Waterschappen worden begonnen.

Verkiezingen Den Helder Verkiezingen Den Helder

Reacties
Reactie: (Wup)
21-3-2019, 13:28
Op partij niveau word er geteld zie ik staan. Weten we gelijk waarom het zolang duurd. Alles is zo simpel.

Reactie: (Linkse Rakker)
21-3-2019, 13:05
Uitslag Den Helder: Baudet 25%, VVD 12% en PVV 11%. Den Helder is dus een extreemrechts bolwerk geworden waar bijna de helft van de bevolking rechts tot extreemrechts stemt. Ongelofelijk dat intolerantie en onverdraagzaamheid de norm dreigen te worden en redelijkheid wordt weggezet als "cultuurmarxisme". Een gevaarlijke ontwikkeling!

Reactie: (Theo Moras)
21-3-2019, 11:26
Taart voor ledenstembureau in Maria Mater. Er was bij deze provinciale verkiezingen taart voor de leden van het stembureau In Maria Mater in ’t Veld. De inwoners mochten nu voor het eerst in het bestaan, in MARIA MATER stemmen waar velen zich al jaren voor hebben ingezet. De bewoners hoeven nu niet meer lopend en/of kruipend naar het dorpshuis, of iemand te vragen om te gaan stemmen. Werden in “BUUR” gemeente Schagen de jarige stemmers getrakteerd op een taartje, vond een jarige inwoner uit de gemeente Hollands Kroon dat ook een bijzonder goed idee. De rollen werden daarom omgedraaid en de leden van het stembureau Maria Mater in Hollands Kroon werden zelf verrast met een taart. Reden voor deze ludieke actie, de inzet en de wens om het ook voor de ouderen uit deze omtrek aantrekkelijk te maken om hun stem uitte brengen was eindelijk bewaarheid. Om 10 uur was er al door 130 inwoners gestemd en om 12.30 uur 335, ongeveer gelijk aan andere verkiezingen. Waarschijnlijk is deze meevallende opkomst vooral te danken om de roep voor een treinstation bij Zijdewind en de verdubbeling van het spoor Schagen – Den Helder. De hoop is gevestigd op Statenleden uit de Noordkop, die weten als geen ander hoe het met het openbaar gesteld is, en er steeds meer bussen verdwijnen met alle gevolgen van dien. Tot gisteravond 21.00 uur was het stem bureau in Maria Mater geopend en dan zal blijken of er een kans is dat het openbaar vervoer beter kan worden geregeld door de inbreng van Statenleden uit de Noordkop.