Vergroenen parkeerplaats

De glasbak en winkelwagentjes op de parkeerplaats bij de voormalige Deen in Schagen worden op maandag 25 maart verwijderd. Binnenkort wordt hier een boom geplaatst met daaronder bloeiende planten die goed zijn voor de bijen en vlinders. Op de locatie van de voormalige Deen komt geen supermarkt meer terug. Het winkelpand wordt verdeeld in vier kleinere winkeleenheden. Schagen heeft het beleid om alleen bij supermarkten glasbakken in stand te houden. Het is de ambitie van gemeente Schagen om steeds meer kleurrijke en groene plekken te realiseren. Binnenkort gaan we Schagen een stukje mooier maken!

Klimaatadaptatie

Juist op dit soort plekken met veel verharding is groen waardevol, omdat het helpt tegen hevige regenbuien en extreme hitte. ‘’Parkeerplaatsen zonder groen zijn niet meer van deze tijd’’, licht wethouder Hans Heddes toe. Eén van de manieren waarop Schagen omgaat met klimaatverandering is het aanpassen van de openbare ruimte op extremer weer, Klimaatadaptatie wordt dat genoemd. Dit kan op verschillende manieren zoals het creëren van schaduw door meer groen, water op een natuurlijke manier in de bodem laten zakken of water langer vasthouden zodat piekbuiten vertraagt afgevoerd kunnen worden.

Schagen groeit door!

Dit project komt uit het programma “Schagen groeit door”. Met dit programma wordt gemeente Schagen duurzaam groener om het woongenot en vestigingsklimaat in de gemeente te vergroten. Duurzaam, zodat de kinderen en kleinkinderen ook in een groene gemeente kunnen wonen. Daarnaast wil de gemeente dat inwoners hier fijn wonen en dat mensen hier graag willen komen wonen. De inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente moeten zich prettig voelen in deze gemeente.

Parkeerplaats Deen Parkeerplaats Deen

Reacties
Reactie: (Gerda)
5-4-2019, 08:54
Wilt u dan een glasbak voor de deur? Gewoon minder wijn drinken en lekker fietsen naar de glasbak.

Reactie: (A H)
4-4-2019, 21:33
Schagen heeft het beleid om alleen bij supermarkten glasbakken in stand te houden Dat betekend dat je straks allemaal met de auto naar de glasbak moet rijden is goed voor het milieu en klimaat top idee wethouder goed doordacht plan . En klimaatadaptie is noodzaak omdat de heren geleerden op het huis van gemeente schagen niet over dimensionieren maar juist onder dimensionieren tja en als je dan groeit als stad heb je geen marge meer op je capaciteiten als er dan ruimte moet komen voor uitschieters op gebied van water val zou je ook onder de grond opvang kunnen aanleggen en op later tijdstip alsnog kunnen verwerken maar het plaatsen van een paar bomen gaat geen invloed hebben bij overmatige regenval dit voorstel zegt eigenlijk laat het maar blank staan het gaat even duren de bomen kunnen niet zo snel drinken

Reactie: (Bram)
27-3-2019, 09:01
Opvallend dat dit zo snel gerealiseerd kan worden. De burg van Muggenburg bij het kruispunt is nog steeds niet opgeknapt. Maar dat zien de mensen die aan de Laan werken natuurlijk ook niet als zij uit het raam kijken.