Openbare bijeenkomst voor de raad over energie en warmte

Wat is de beste route naar een duurzame, aardgasloze toekomst? Op maandag 25 maart van 19.00 - 22.00 uur organiseert gemeente Schagen een bijeenkomst over Energie en Warmte voor de gemeenteraad van Schagen in het Clusius College aan de Boomgaard 9 in Schagen. De bijeenkomst is openbaar en ook interessant voor onder anderen jongeren, inwoners en ondernemers uit Schagen. “Duurzaamheid is een onderwerp dat voor iedereen speelt. Onze huizen en gebouwen moeten we goed isoleren en verwarmen met duurzame warmte. Waarin we schone elektriciteit gebruiken of zelfs zelf opwekken,” legt wethouder Hans Heddes uit.

Diederik Samsom

De avond begint met Diederik Samsom, die een inspirerend verhaal vertelt over het Klimaatakkoord en de grote verbouwing die daardoor op Nederland af komt. Daarna gaan experts in meerdere kennissessies over diverse onderwerpen in gesprek met de bezoekers van de avond. Dit gaat in drie rondes. Het Duurzaam Bouwloket vertelt over maatregelen die zinvolle tussenstappen zijn om een woning op de toekomst voor te bereiden. Het Servicepunt Duurzame Energie vertelt meer over de verschillende duurzame energie bronnen die in Schagen mogelijk zijn. Gemeente Schagen geeft een toelichting op de totstandkoming van Zonneparken en het proces om te komen tot plannen voor het aardgasvrij maken van wijken.  Ook het Ecoteam van het Clusiuscollege, bestaande uit leerlingen, gaat graag met de aanwezigen in gesprek over hun visie op een energieneutraal Schagen.

Meer informatie

Iedereen is welkom. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden en inschrijven is niet nodig. Meer informatie over het programma is te vinden op www.schagen.nl/aardgasloos (http://www.schagen.nl/aardgasloos).

Diederik Samsom 02 Diederik Samsom 02