2% van woningen Schagen op glasvezel

SCHAGEN - Slechts 2% van de woningen in de gemeente Schagen heeft op dit moment toegang tot glasvezel internet.

Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Stratix dat jaarlijks onderzoek doet naar de breedbanddekking in Nederland.

Hiermee loopt Schagen en omgeving flink achter op het landelijk gemiddelde van 38%.

De verwachting is dat met name het buitengebied de komende 2 jaar in rap tempo toegang krijgt tot glasvezel.

Het ‘stedelijk’ gebied laat nog wat langer op zich wachten.

glasvezel1 glasvezel1

Reacties
Reactie: (Eric Flasdorp)
21-3-2019, 15:25
Het document bespreekt alle mogelijke vormen van subsidie. In het geval van Kabeltex is de De-minimisverordening gebruikt om garant te kunnen staan voor een lening van BNG aan Kabeltex. Dus meneer Snuiter, misschien wat beter lezen als je weer slim uit de hoek probeert te komen.

Reactie: (Snuiter)
21-3-2019, 07:10
Het document heeft t over subsidies en niet over garantstellingen toch??

Reactie: (Eric Flasdorp)
20-3-2019, 22:11
Leuk linkje. Vooral omdat dat hele document mij nergens tegenspreekt.

Reactie: (Snuiter)
20-3-2019, 21:58
https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Economie_Werk/Digitale_bereikbaarheid/Publicaties/Breedband_in_de_provincie_Noord_Holland_van_Dialogic_en_Glasvezel_Gemeenten.org Hier dan een linkje meneer Flasdorp......

Reactie: (Eric Flasdorp)
20-3-2019, 21:16
De provincie levert alleen subsidie in de vorm van een garantstelling. Daar zijn wel wat kosten aan verbonden, maar uiteindelijk betaalt Kabeltex de hele aanleg en exploitatie van het netwerk dus zelf.

Reactie: (Pluk)
20-3-2019, 20:24
De provincie subsidieerd dit sowieso, als je een beetje hebt opgelet. Dus linksom of rechtsom komt t voor een deel uit de grote ruif!

Reactie: (Mark)
20-3-2019, 19:36
Ben het eens met Eric. Wil ook niet via de Provincie risico lopen of meebetalen. Dit is een zaak voor huishoudens en bedrijven onderling.

Reactie: (Eric Flasdorp)
20-3-2019, 16:19
Moraalridder? Wat heeft dit nou weer met moraal te maken? En ja, het is duurder. Omdat de gemeente nu niet voor de kosten opdraait. Zoals Solidareit? zegt: je kiest er zelf voor om in een buitengebied te wonen. Dan zijn de voordelen EN de nadelen ook voor jou.

Reactie: (Pluk)
20-3-2019, 10:29
Nu wordt er door alle partijen ook gesjoemeld met aanmeld limieten, valse voorwendselen, vergunningen en garantstellingen. En het is nog duurder ook. Moraalridder Flasdorp krijgt dat niet binnen op z’n commodore 64. Vanavond dan maar even naar t Polygoonjournaal kijken op je Aristona twotone deluxe.

Reactie: (solidariteit?)
20-3-2019, 10:18
Solidariteit met de buitengebieden? nou prima maar dan ook twee kanten op, de huizenprijzen in deze gebieden liggen toch echt beduidend lager dan in :: de stad"". dus alleen al de gemeentelijke heffingen geven al een fors financieel verschil.Gaan we daar dan ook solidair op zijn? niets mis met meer faciliteiten( lees Ziggo of KPN) als je ook meer bijdraagt in de gemeente financiën.

Reactie: (Mark)
20-3-2019, 08:52
Het had er al lang kunnen liggen als er geen sprookjes verteld waren. Het ging al mis met het verhaal dat je je e-mailadres mee zou kunnen nemen.

Reactie: (Rob)
19-3-2019, 23:15
Of E fiber de beste keuze zou zijn geweest weet ik niet, maar feit is wel dat er ten tijde van de aanmeldingen hiervoor er weinig tot geen animo was in stad en dorp. Daar had men immers al snel internet in de vorm van Ziggo of KPN en was glasvezel dus niet nodig. Mensen in het buitengebied hoefden dus niet op solidariteit te rekenen. Dat nu de buitengebieden waarschijnlijk als eerste op glasvezel worden aangesloten is daar het gevolg van. Degene die eigenlijk geen internet verdiend is Eric zodat wij voortaan verstoken zullen blijven van zijn frustraties.

Reactie: (Eric Flasdorp)
19-3-2019, 21:24
De tegenstanders zagen juist heel goed wat er aan de hand was, en hebben ook gelijk gekregen. Er werden leugens verspreid door officiële partijen zoals Sigge zelf en Foto Beemster. Er werden verenigingen ingeschakeld om die leugens nog meer te verspreiden. De deadline werd keer op keer verschoven. De doelstelling keer op keer verlaagd. Er werd gesjoemeld met aanmeldinspercentages. Als jij nog steeds serieus denkt dat dat de beste optie was, verdien je eigenlijk helemaal geen internetverbinding. Ga gewoon lekker ouderwets TV kijken en bespaar ons je onzin.

Reactie: (Pluk)
19-3-2019, 17:37
Het stedelijk gebied heeft het ook af laten weten omdat ze Ziggo hebben. Solidariteit omwille het buitengebied was uit den boze weet ik nog. Trekken aan een dood paard waren de reacties alhier en als je in het buitengebied woont dan zal je het weten ook!! Uiteindelijk was E - fiber misschien wel de beste optie alleen werd dat door de stadsmensjes niet gezien.