Gratis ‘dementievriendelijk-training’ voor ondernemers, clubs en verenigingen

Voor kappers, winkeliers, horecaondernemers of andere bedrijven met personeel heeft gemeente Schagen een aanbod. De ondernemers zelf en hun personeel kunnen nog klantvriendelijker worden na de gratis training ‘Goed omgaan met dementie’. Dit aanbod geldt voor ondernemers, maar ook voor clubs en verenigingen.

Ondernemers, clubs of verenigingen zijn het kloppende hart van de gemeenschap. Iedereen is welkom, mag meedoen en meejuichen. Maar wat als de klanten, leden, toeschouwers of supporters dementie krijgen?

Gratis training

Een dementievriendelijke onderneming, club of vereniging biedt een veilige omgeving voor alle klanten, leden en bezoekers, ook als zij dementie hebben. Met de gratis training ‘Goed omgaan met dementie’ leert de ondernemer, het personeel en leiding van de club om dementie te herkennen. Ook leren ze hoe je mensen met dementie het beste kunt benaderen. Gratis, dus zonder kosten dit kunnen aanleren vindt de gemeente een mooi aanbod.

Interesse?
Op woensdag 20 maart om 13.30 uur en om 19.30 uur zijn er nog plekken vrij. De training vindt plaats op de Zuiderweg 25 in Schagen. Aanmelden kan via www.schagen.nl/dementievriendelijk (http://www.schagen.nl/dementievriendelijk). Liever op een ander moment de training volgen? Dat kan ook! Laat de gemeente dit weten bij aanmelding. Meer informatie kan men vragen via telefoonnummer 0224-210 400.

Dementievriendelijke gemeente

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Dat lukt omdat de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Op www.schagen.nl/dementievriendelijk (http://www.schagen.nl/dementievriendelijk) staan 2 korte films over dementievriendelijk zijn. Laten we samen van Schagen een dementievriendelijke gemeente maken!

Dement (Gemeente Schagen) Dement (Gemeente Schagen)