Jarig op 20 maart? Ontvang een taartje op het stembureau!

Woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Alle Nederlanders van 18 jaar of ouder mogen stemmen. Op deze dag kiezen inwoners het bestuur van Provincie Noord-Holland en bij het waterschap Hollands-Noorderkwartier. Wie in dorpen of stad van Schagen op die dag jarig is en gaat stemmen, ontvangt een taartje bij het stembureau die op de stempas staat aangegeven.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Stemmen is een feestje voor ons democratisch recht. Dit jaar met een extra tintje; dit jaar is het 100 jaar geleden dat mannen én vrouwen het actief kiesrecht kregen en voortaan hun stem mochten uitbrengen bij verkiezingen. Dit laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Voor iedere inwoner die jarig is en stemt staat op 20 maart een taartje klaar.”

Nog geen stempassen ontvangen? Laat de gemeente dit weten!

Alle stempassen vallen uiterlijk 6 maart in de brievenbus. Wie nog geen stempassen heeft ontvangen, moet dit uiterlijk 15 maart aan de gemeente laten weten. De gemeente zorgt dan voor vervangende stempassen.

Centraal tellen

Een dag na de verkiezingen telt gemeente Schagen op een centrale plaats de stemmen die op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht. Dit centraal tellen wordt in het dorpshuis Waarland, Kerkstraat 63, in Waarland gedaan en is openbaar. Burgemeester Van Kampen: “Ik nodig iedereen uit om hier een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar.”

Tellers gezocht voor het centraal stemmen op 21 maart

Voor het centraal tellen op 21 maart zoekt gemeente Schagen nog tellers. Op dit moment zijn er nog 40 tellers nodig. Inwoners die hier aan mee willen werken kunnen zich opgeven via https://www.driessen.nl/vacatures/stemmentellers-schagen-mv-9017 (https://www.driessen.nl/vacatures/stemmentellers-schagen-mv-9017)

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezingen en veelgestelde vragen staan op www.schagen.nl/verkiezingen (http://www.schagen.nl/verkiezingen).

Taart (Gemeente) Taart (Gemeente)

Reacties
Reactie: (Dirk)
10-3-2019, 09:45
Het racisme dringt diep in de maatschappij....nu is het taart ...nog even en dan krijgen b.v statushouders gratis zorg...voorrang op huurhuizen...dubbele paspoorten en worden hun kinderen met vervoersbusjes naar school gebracht. ...of ouderen die financieel zo gekort worden dat ze appartt moeten wonen om nog financieel rond te komen, zelfs vele gehandicapten zijn worden dan zo gekort dat hun sociale relaties niet meer te onderhouden zijn of erger moeten aan het werk terwijl daarvoor al jaren was besloten dat ze arbeidsongeschikt waren....degene die nog hard kunnen werken worden jaren in de zeik genomen en zwaar gediscrimineerd omdat ze honderden euro s per maand meer zouden moeten verdienen. Zou toch zo maar een boze droom kunnen zijn nietwaar ?! Deze vervelende droom van ongelijkheid is al aan de gang...vind je het fijn, doe dan niks, vind je het niks doe dan iets fijns en stem! Antivvd.nl

Reactie: (Harry)
7-3-2019, 12:20
Ondemocratisch om alleen taartjes aan jarigen te geven die komen stemmen. Gelijke rechten voor iedereen