Bewegwijzering Schagen Marktstad

Maandagmiddag 4 maart om 14.30 uur toont Schagen Marktstad het eerste bewegwijzeringsbord nieuwe stijl. Dit gebeurt bij Markt 18 in het centrum van stad Schagen.

Voortaan zien bezoekers van de stad vanaf het NS station de nieuwe borden. Ze geven een gemakkelijke route aan naar belangrijke gebouwen in de stad. Zoals Slot Schagen, winkelcentrum Makado en de bioscoop. De borden zijn geheel in de stijl van Schagen Marktstad, inclusief het Westfriese taalgebruik. De nieuwe borden zijn mede ontstaan uit het idee en de noodzaak om de oude bebording te vervangen. De borden van Schagen Marktstad zijn dan ook gekoppeld aan de nieuwe bewegwijzering in Schagen.

Schagen Marktstad is het merk waarin de ondernemers en inwoners van Schagen hun stad promoten. Met hulp van gemeente Schagen. Het eerste bewegwijzeringsbord onthullen twee mensen. Schagen Markstads stichtingsvoorzitter Esther Cremer en wethouder Jelle Beemsterboer.

Naast de borden heeft Schager Marktstad een krant, waarin de evenementen staan. Over de stad Schagen verspreid ziet men ook posters en kaarten bij diverse ondernemers. Andere bedrijven in de stad kunnen nog aanhaken bij Schagen Marktstad. Graag zelfs, zegt de organisatie. Ook wethouder Jelle Beemsterboer, die het bord mede zal onthullen, is blij als zoveel mogelijk ondernemers meedoen aan de promotie van de stad. “Ondernemers en inwoners in Schagen hebben elkaar gevonden in de promotie van Schagen Marktstad. Er is veel energie vrijgekomen en het is mooi als de ondernemers dat vasthouden,” zegt de wethouder.

Vorig jaar werd het beeldmerk gepresenteerd op de eerste Westfriese markt van het seizoen. Een film over Schagen Marktstad werd toen ook vertoond bij Wonders en op facebook verspreid. Je kunt het zien via facebook: https://www.facebook.com/gemeenteschagen/ (https://www.facebook.com/gemeenteschagen/)

Schagen Marktstad Vlag Schagen Marktstad Vlag