Schagen stopt met glasvezelcampagne

SCHAGEN – Het glasvezelverhaal in de gemeente Schagen loopt ten einde. Op de website van de gemeente staat dat de aanmeldperiode voorbij is.

Ook wordt vermeld dat er niet voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen om op dit moment de gehele gemeente Schagen te voorzien van een gratis glasvezelaansluiting.

Deze informatie kan niet anders uitgelegd worden dan dat het project wordt stopgezet. De gemeente voert samen met het bedrijf E-Fiber al jaren een campagne om minimaal 35 procent van de huishoudens in Schagen aan de glasvezelkabel te krijgen. Dit percentage is bij lange na niet gehaald.

Glasvezel2 Glasvezel2

Reacties
Reactie: (Brenda)
13-8-2018, 09:30
Ja, het is geen zonnetje in huis. Maar zoals hier al vaak gezegd is, het is trekken aan een dood paard. Wellicht is het beter om de hele noordkop in een keer van glasvezel te voorzien. Maar dan wel door een partij die solide is. In Heerhugowaard kwamen ze al snel tot de conclusie dat dit hem niet ging worden. Maar net als met de windmolen en de kattenren was alle redelijkheid zoek.

Reactie: (Pluk)
13-8-2018, 08:40
Eric, ik bewonder de wijze waarop je voortdurend op elk onderwerp in de gehele nieuwsrubriek zon beetje alles af fikt als je ook maar enigszins de kans krijgt. En dat valt op

Reactie: (Marianne)
13-8-2018, 08:15
Daar kan je de camouflageduin ook onder scharen. Voor het weet is die aangelegd. Geschatte kosten: 5 ton.

Reactie: (Eric Flasdorp)
12-8-2018, 19:58
Dus je wilt gemeenschapsgeld gebruiken om jouw persoonlijke woonsituatie te verbeteren, puur omdat het kan? Prima, dan is in ieder geval duidelijk wat voor egoïst je bent.

Reactie: (Pluk)
12-8-2018, 11:07
Inderdaad gemeenschapsgeld gebruiken waarom? Omdat t kan of dat terecht is?? Dat vraag ik me bij windmolens ook af!! Daar worden subsidies verkwanseld en op grote schaal. Is dit een antwoord?

Reactie: (Peter)
11-8-2018, 19:12
Mijn vooruitblik is juist geweest, met deze provider was het trekken aan een dood paard, inmiddels begraven, en nu maar wachten waar onze bestuurders nu mee komen.

Reactie: (Eric Flasdorp)
11-8-2018, 19:07
Je blijft eromheen draaien. Jammer, maar eigenlijk zegt dat net zo veel als een direct antwoord.

Reactie: (Pluk)
11-8-2018, 18:41
Onder voorwaarden kan aanspraak gemaakt worden op staatssteun en elders zijn daar al meerdere partijen mee aan de gang. Een verouderde infrastructuur zou ge-update moeten worden, is dit in het hart van Schagen nodig dan moet ik daar waarschijnlijk ook aan meebetalen omdat we nu eenmaal in t zelfde schuitje gejaagd zijn. De gemeente Schagen heeft al twee ton in dit project gestoken en die zijn we nu achter de wagen. Ik begrijp heel goed dat een ziggo klant geen nut ziet in een verandering. Maar in de buitengebieden is t signaal triest te noemen De hele Trined actie is ongelukkig op poten gezet maar als je niet schiet, mis je altijd! We wachten op een betere poging......

Reactie: (Brenda)
11-8-2018, 18:12
Begrijp niet waarom u zo ontevreden bent. Zijpe heeft meer gekregen dan Harenkarspel en Schagen de afgelopen jaren. De bezuinigingen hebben veel schade aangericht bij verenigingen en kwamen hard aan bij de mensen die geen ondersteuning meer kregen na de "keukentafelgesprekken". In plaats van een grote transformatie van Petten had de dorpsraad en de gemeente kunnen kiezen voor een kleine transformatie. Dan had van het overgebleven geld o.a. glasvezel aangelegd kunnen worden.

Reactie: (Eric Flasdorp)
11-8-2018, 17:59
Een hoop geklaag, maar intussen heb je mijn vraag nog niet beantwoord. Jij wil gemeenschapsgeld gebruiken om alleen de buitengebieden van glasvezel te voorzien. Waarom?

Reactie: (pluk)
11-8-2018, 17:55
Inderdaad mijn keus om hier te wonen maar dar was ruim voor de fusie en dat was mijn keus zeer zeker niet! Nu worden wij op een hoop geveegd met een meerderheid en das gewoon niet handig !! "Schagen aan zee " laat me niet lachen t ligt niet aan zee maar Schagen lift mee. Straks Bloeiend Schagen?? Pfffff. Schagen heeft t......? Nou we schieten er per saldo niks mee op. Maar t geeft ook niet hoor wij doen gewoon lekker folkloristisch met jullie mee, er komt uiteindelijk vanzelf een oplossing op breedbandinternet.

Reactie: (Brenda)
11-8-2018, 17:51
Dat is weer erg egoïstisch geredeneerd. Je kan ook zelf een aansluiting regelen bij Ziggo mocht je daar behoefte aan hebben. De woonlasten zijn in het buitengebied lager, de kosten zijn makkelijk op te brengen. Bovendien, wat heeft het doordrukken van allerlei projecten ons gebracht? Mettertijd komt er heus wel iets waar iedereen wat aan heeft. Bovendien is alle infrastructuur waar we nu de vruchten van plukken door de overheid aangelegd.

Reactie: (Eric Flasdorp)
11-8-2018, 17:37
Pluk, als jij in een buitengebied woont en snel internet wilt, waarom moet een ander daar dan voor betalen? Jij woont al flink goedkoper dan mensen in de stad Schagen zelf. Als jij voor die internetaansluiting gecompenseerd word, wil ik voor mijn duurdere woning gecompenseerd worden. Je hebt zelf voor een buitengebied gekozen, met alle voor- EN nadelen.

Reactie: (Pluk)
11-8-2018, 17:19
Misschien dat er een klap EU subsidie gereserveerd kan worden die anders op een andere manier verkwanseld wordt. Noem het ontwikkelingshulp in eigen land. En gewoon alleen voor de buitengebieden en alle ziggo aansluitingen uitsluiten van deelname.

Reactie: (EDG)
11-8-2018, 09:47
Je kunt je afvragen welke aanbieder dat dan zou moeten zijn. Hoe dan ook lopen de aanbieders die bij e-fiber zijn aangesloten op technisch gebied qua extra's hopeloos achter op de gevestigde orde van providers die op dit moment op het landelijke toneel staan. Tweak dan nog daargelaten, maar wie wil er in hemelsnaam zaken doen met de rest waarbij je er financieel bij inschiet als je meerdere mobiele abonnementen op hetzelfde adres hebt lopen. Lopen leuren dat je bij tweak goedkoper uit bent is appels met peren vergelijken en is pertinent in een groot aantal gevallen onwaar, aangezien het er maar vanaf hangt wat voor abonnement en extra's je hebt.

Reactie: (Mark)
11-8-2018, 08:24
Nu het niet doorgaat moeten de gegevens van de mensen die zich aangemeld hebben gewist worden. Het is wachten op een andere aanbieder waar de mensen wel vertrouwen in hebben.

Reactie: (5 G)
10-8-2018, 17:30
4 of 5 G nemen in de (nabije) onbeperkt voor 25 eurie kan je alles doen in elk (buiten) gebied. en een hele goede snelheid.

Reactie: (G.C BONTJE)
10-8-2018, 13:29
De gemeente uit SCHAGEN is er nooit geweest voor de kleine man.Leg gewoon die glasvezel in grond dan komen we er wel dat weet ik zeker.Elk jaar langer wachten kost de gemeenschap meer abonnementsgeld.....!

Reactie: (Eric Flasdorp)
10-8-2018, 13:29
AM, het staat de mensen in de buitengebieden vrij om zelf iets te regelen. Als er in die gebieden echt zo'n grote behoefte is, dan moet het toch mogelijk zijn om die mensen te verenigen en gezamenlijk een overeenkomst met een glasvezelboer op te stellen. Waarom wachten tot de gemeente wat doet?

Reactie: (Wup)
10-8-2018, 11:43
Mooi, de gemeente heeft mijn club naar de de knoppen geholpen na heel veel beloftes. Dus van mij geen medewerking meer.

Reactie: (AM)
10-8-2018, 11:19
Dit is een treurige toestand. Wij hebben ons ervoor aangemeld, maar verder gebeurd er niets. Voor het buitengebied zou het een uitkomst zijn! Gr.A