Eerste hulp bij Psychische Problemen

REGIO - De GGD en de GGZ starten binnenkort met een training Curus Mental Health First Aid. De doelstelling van de training is het vergroten van kennis over psychiatrische problematiek.

Als iemand hoofdpijn heeft of zijn been breekt weten we wat we moeten doen om te helpen, maar als iemand psychische problemen heeft weten we vaak niet wat we ermee aan moeten.

In ons land krijgt 1 op de 4 mensen op enig moment in zijn leven een psychisch probleem. De kans dat je in je omgeving te maken krijgt met mensen met pyschische problemen is zelfs 1 op 2.                                                                                

Vanuit Mental Health First Aid leren cursisten de symptoemen te herkennen en bespreekbaar te maken. Een andere doelstelling is het verschaffen van handvatten om te kunnen handelen in situaties waarin een persoon in psychische nood verkeert en de-stigmatiseren van psychiatrische problematiek.

De training is ook zeer geschikt voor professionals die in de uitvoering van hun werk te maken kunnen krijgen met personen met verward gedrag. Hierbij kan je denken aan politieagenten, medewerkers van ziekenhuizen of gemeenten, maar ook aan sportcoaches, kapsters of mensen die vrijwilligerswerk doen.

Meer informatie en inschrijven voor de training kan via www.mhfa.nl. De training wordt gegeven op verschillende locaties in Noord-Holland en kost € 275,-.

GGZ Noord-Holland-Noord GGZ Noord-Holland-Noord