Het gaat beter met Jesse Rauwerda

WIERINGERWAARD - De gezondheidstoestand van Jesse Rauwerda uit Wieringerwaard is beter en niet levensbedreigend. Hij is inmiddels thuis.

De voetballer lag tijdens de uitwedstrijd tegen SRC ineens op het veld, zonder dat er iemand in de buurt was. De schrik zat er flink in bij de aanwezigen op sportpark Groenoord.

Zijn vader Hans Rauwerda geeft aan dat er verschillende tests zijn uitgevoerd. “Van zijn hart en hersenen is een scan gemaakt. Daarop werd niets zorgwekkends aangetroffen. Daarom mocht hij maandagavond weer met ons mee naar huis.”

Het vermoeden is dat een combinatie van factoren wellicht tot een epileptische aanval heeft geleid. “De onderzoeken zijn nog niet voorbij, maar het is in ieder geval niet levensbedreigend.”

Hans Rauwerda is erg te spreken over het handelen van de ambulancebroeder en het ziekenhuispersoneel. “Er is adequaat gereageerd en wij zijn goed opgevangen. Daarnaast wil ik zowel voetbalvereniging Wieringerwaard als SRC bedanken voor de belangstelling die zij hebben getoond. Dat is een pluim waard.”

Voetbal_Algemeen_03 Voetbal_Algemeen_03